Úvod  ›   › 

Jak připravit česnek na langoše?

Česnek dodává langošům tu správnou chuť. Připravit si ho můžete různými způsoby. Nejlepší je, když si česnek poctivě utřete nožem se solí. Ale podobných výsledků dosáhnete i jeho prolisováním.

Při přípravě česneku na langoše je důležité pořádné promíchání této směsi. Také pomůže, když ji necháte chvíli odstát. Pokud připravujete langoše pro víc lidí a nejste si jistí, jestli je uváděné množství dostatečně silné nebo naopak slabé, můžete česnekovou směs, kečup a sýr nachystat zvlášť do misek. A nechat každého, ať si jídlo dochutí podle své chuti. Langoše je dobré potírat česnekovou směsí ihned po usmažení a odsátí přebytečného tuku.

Připravte si česnek na langoše se solí

Tradičně se česnek na langoše připravuje utřený se solí. Pokud přidáte sůl až do tekutiny, míchejte tak dlouho, dokud se sůl úplně nerozpustí. Aby se směs dobře roztírala, je potřeba k ní přidat ještě nějakou tekutinu. Na 500 g mouky můžete použít:

  • tuk: ke čtyřem prolisovaným nebo utřeným stroužkům česneku je potřeba ½ lžičky soli, 40 ml lžíce oleje nebo sádla.
  • vodu: čtyři utřené či prolisované stroužky česneku se lžičkou soli zalijte 100 ml vody.

Česnekové stroužky Autor: Gadini

K ozvláštnění česneku na langoše můžete přidat bylinky

Chcete-li langoše vylepšit dalšími ingrediencemi, právě česneková potírka je skvělým nosičem chuti. Výborně ji doplňuje například hladkolistá petržel.  Na čtyři stroužky česneku nasekejte dvě hrsti.

Kromě petržele můžete zvolit i další bylinky, které vám chutnají. Přidané bylinky mohou pomoci i s trávením vzhledem k tomu, že jde o mastné jídlo těžké na trávení. K takovým patří libeček nebo pelyněk. Důležité je, aby zvolené bylinky měly výraznější chuť, kterou česnek úplně nepřebije. Sušené bylinky zamíchejte do česnekové směsi ihned s tekutinou, čerstvé bylinky můžete přidat až nakonec.

Pro rychlou variantu použijte tatarskou omáčku nebo kečup

Pokud máte rádi langoše s tatarskou omáčkou, můžete přidat česnek přímo do ní. Stejně tak můžete vmíchat česnek rovnou do kečupu. Na 500 gramů mouky si do misky dejte čtyři lžíce tatarské omáčky nebo kečupu a prolisujte čtyři stroužky česneku. Nebudete-li na langoše dávat tatarku, můžete dát o jeden stroužek méně. Důkladně promíchejte a můžete   langoše ihned potřít.

Ohodnoťte tento článek:
Hodnocení: 2.67/5 (3 hlasy)


Související články