Výroba ovocného vína je skvělou příležitostí, jak vyzkoušet něco nového a experimentovat s různými druhy ovoce a dochucováním. Navíc se jedná o ideální způsob, jak využít přebytek úrody ze zahrádky. Zjistěte, jaké ovoce je nejlepší na výrobu vína, jak správně postupovat krok za krokem a objevte praktické tipy a recepty, které vám pomohou vytvořit víno přesně podle vaší chuti.
Při vytvoření vhodných podmínek můžete jablka uskladnit až na několik dlouhých zimních měsíců. Předpokladem úspěšného skladování, kdy si jablka zachovají svou svěžest a šťavnatost je dodržení několika základních pravidel. Limitujícím prvkem přitom může být absence vhodného prostoru, kde by skladování mohlo probíhat správně.
Jablečný ocet je všestranný pomocník v domácnosti. Dá se používat jako základ zálivky, nebo jako medikament. A dnes vám představíme jak na jeho výrobu.
Všichni zahrádkáři by měli vědět, že ovocné stromy vyžadují pravidelný řez, aby byly zdravé. Jak je tomu konkrétně u jabloně? Jaký je rozdíl v řezu u mladých a starých stromů?
Léto nám pomalu končí a na zahradách už se nám všechny jabloně barví krásnými plody. Většina pěstitelů ví, co se svými stromy a plody dělat, kdy je sbírat, jak je uskladnit a co se z nich dá vyrobit. Ovšem pro ty, kteří jsou v tomto oboru noví, máme několik tipů.